Šminka za posebne prigode

Praznici su pravo vrijeme da se malo više upustite u pustolovine sa šminkom, pogotovo kada je riječ o suptilnom svjetlucanju i sjaju. Kao i kod svih vrsta šminke, trik je ne pretjerivati. Jednostavno je potrebno pojačati svoje normalne tonove s nečim posebnim. Lagani sjaj na vašim jagodicama preko rumenila dat će vam blagdanski sjaj koji vašu kožu čini dodatno blistavom. Ako se osjećate malo odvažnije, dramatičnije, tamnije oko uvijek je prikladno za noćne prigode.

U nastavku donosimo nekoliko jednostavnih koraka koje koristimo kod nanošenja šminke za posebne prigode:

1. korak: Krema

Bez obzira na vaš tip kože, uvijek je hidratizirajte.

Na raspolaganju imamo hidrantne kreme na bazi vode, koje su pogodne i za kožu s aknama. Uzimamo onu koja je lagana i bez ulja i masiramo malu količinu po cijelom licu i vratu.

Vlaženje pomaže stvoriti glatku osnovu za vašu šminku. Marketinški stručnjaci vas možda mogu zavarati da mislite da je primer najvažniji osnovni korak šminkanja, ali čak i za to treba postojati osnova. 

Korak 2: Primer

Nakon što se hidratantna krema upila, prelazimo na nanošenje baze, tj.primera.

Odabiremo bazu na osnovu onoga što vašoj koži treba. Svaki primer zadovoljava različite potrebe: neki pomažu u smanjenju pojave pora, neki pomažu u kontroli proizvodnje masnoća preko dana, a neki pomažu maskiranju ili skrivanju nesavršenosti poput finih linija, bora i crvenila.

Odabiremo jedno ili više onih koji vam najbolje trebaju i nanosimo količinu graška na samo ona područja koja trebaju. Većina primera obično se temelji na silikonu i ako nanesete više nego što je potrebno, počet će se slagati bez obzira na kvalitetu temeljnog premaza.

Korak 3: Tekuća podloga (puder)

Nakon što kožu pripremimo hidratantnom kremom i primerom, odabiremo puder koji odgovara vašem tipu kože. Kad odaberemo nijansu pudera, potrebno je uskladiti ga s vratom, a ne licem.

Iako se puder može nanositi prstima, potrebno je koristiti beauty blender. Beauty Blender pomaže u izbjegavanju prekomjernog nanošenja proizvoda, dobro puni pore i daje završni sloj bez ikakvih pruga.

“Ubodno” nanošenje pudera beauty blenderom će stvoriti sićušne pikice temelja nalik na točkice na cijelom licu, čime dobivamo zračni efekt i punimo sve pore koje koža lica može imati.

Korak 4: Korektor

Puderom smo izravnali kožu, a u ovom koraku koristimo korektore kako bismo sakrili ostale nesavršenosti. Korektori se trebaju koristiti samo na određenim područjima koja im trebaju, a ne na cijelom licu.

Koristimo žuto tonirani korektor kako bistmo sakrili tamne krugove – nanosimo ga u trokutastom obliku, a zatim ga dobro blendamo koristeći Beauty Blender.

5. korak: Puder u kamenu (ili prahu)

Ovaj je korak neobavezan a ovisi o vrsti proizvoda koji koristite. Ako ćemo u sljedećim koracima koristiti proizvode na bazi praha, sada nanosimo puder za završnu obradu . Ovo će omogućiti tekućim proizvodima da se slegnu i da se kasnije ne naboraju, a proizvodima u prahu dat će temelj da se dobro nanose i miješaju.

Možemo koristiti spužvicu poput Beauty Blendera i nanijeti završni puder po cijelom licu radi veće pokrivenosti ili možemo koristiti lepršavu četku kako bismo je malo prašili po licu radi minimalne pokrivenosti. Ako uopće ne želite pokrivanje, možemo koristiti prozirni puder za ovaj korak.

Korak 6: Šminkanje očiju

Započinjemo primjenom temeljnog sjenila na čitav kapak. Dajemo mu nekoliko minuta da se smjesti, a zatim krećemo sa šminkom za oči. Svjetlije nijanse iznijet će dijelove oka koje želitimo istaknuti poput kosti obrva i unutarnje kutove, dok će tamnije nijanse pomoći da vratimo područja koja trebaju izgledati dublje poput bora.

Korak 7: Highlighter, rumenilo i konture

Ova tri proizvoda dat će definiciju vašem licu.

Sljedeća slika pokazuje koji proizvod se nanosi na koje područje.

Kao i kod sjenila, highlighteri (svijetli obojeni puderi s svjetlucavim bojama) nanose se na područja gdje bi svjetlost prirodno pogodila vaše lice i iznijela područje prema naprijed. Ovo uključuje most preko nosa, iznad jagodica i u sredini čela. Proizvodi za konturiranje ( proizvodi tamne boje koji obično nemaju svjetlucanje) koriste se za potiskivanje područja vašeg lica koja trebaju malo oblikovati poput jagodične kosti,, ako imate okruglo lice, vrh čela, ako imate veliko čelo i ispod linije čeljusti, ako imate podbradak.

Rumenila, s druge strane, pomažu u miješanju ova dva proizvoda zajedno što daje više uglađeni izgled i boje vašem licu.

Korak 8: Liner za usne, ruž i sjajilo za usne

Ako imate suhe, ispucale usne, nanosimo balzam za usne zajedno s prvim korakom (hidratantne kreme). Do ovog koraka, balzam je stvorio dobru bazu za ruž.

Koristimo podlogu za usne u nijansi nijansi ili istu nijansu ruža za usne koju ćete nanijeti za usnu. Ovo će vam pomoći stvoriti malu definiciju, oštriji izgled usana i izbjeći da vam ruž kasnije krvari. Također možete učiniti da usne izgledaju veće tako da nanesete olovku za usne malo izvan usana.

Dalje nanesite omiljenu nijansu ruža za usne .

9. korak: Sprej za fiksiranje šminke (fiksator)

Sprejevi za fiksiranje šminke pomažu fiksirati šminku na svoje mjesto. 

Ako smo koristili sve proizvode na bazi praha, dobar sprej za fiksiranje šminke također će pomoći u uklanjanju puderastog osjećaja koji se možda javlja nakon svih slojeva šminke. To će pomoći da se spoji u sve zajedno i da pruži istančaniji izgled.