Šminka za zrelu dob

U svijetu društvenih mreža i influencera često se čini da svi imaju besprijekornu kožu i vrhunski su majstori šminkanja. Kod zrele kože bitno je paziti da se dodatno ne istaknu bore oko očiju, da se ne koristi pretamno sjenilo ili mat ruževi koji će samo dati suprotan efekt i istaknuti usne bore, a to je ono što želimo sakriti.

 Umjesto s aknama, možda se bavite borama i tamnim krugovima na koži, a niste sigurni kako nanijeti šminku na lice bez da izgleda pretjerano. Ne pomaže ni to da brendovi svoje proizvode plasiraju na modelima u tinejdžerskim, 20-im i 30-im godinama, pa bi moglo biti teže zamisliti sebe kako nosite taj highlighter ili rumenilo ako ste stariji od ciljane dobne skupine.

Kako postići izgled koji prkosi godinama

U nastavku donosimo nekoliko savjeta za nanošenje šminke ako imate bore i druge potpuno normalne znakove starenja koje želite prikriti.

Uvijek koristite hidratantnu kremu i bazu

Korištenje baze (primera) učinit će nanošenje šminke glatkijim i pomoći joj da traje duže. Također, potrebno je koristiti više hidratantne kreme da bi se koža hidratizirala i ujednačio ton.

Koristite korektor boja na tamnim krugovima (dermacolor)

Ispravljanje boje je kozmetička tehnika gdje se koriste posebne nijanse kako bi se prikrile mrlje i druge nesavršenosti na licu. Ideja je da se boje suprotne jedna drugoj na kotaču s bojama poništavaju – pa ako imate prekomjerno crvenilo, možete ga poništiti zelenom. Isti trik odnosi se na tamne krugove ispod očiju. Za svijetlu do srednju bijelu kožu, preporučuje se nanošenje tamnog sloja u boji breskve. Za tamnije tonove kože više paše korektor narančaste boje, a za maslinaste tonove kože, naginje se ružičastom korektoru.

Odmaknite se od ogledala da biste procijenili

Dobar način da prosudite treba li vam stvarno veće pokrivanje očiju odmaknuti se nekoliko koraka od zrcala.

Usredotočite se na ono što treba najviše pažnje

Ne dodajte rumenilo ili sjenilo samo zato što mislite da je to što biste trebali učiniti; umjesto toga usredotočite se područja koja su potrebna. 

Nemojte zanemariti obrve

Oblikovanje obrva se vratilo na velika vrata u posljednjih nekoliko godina, i to s dobrim razlogom: popunjavanje obrva može odmah podići vaš izgled da bude upečatljiviji i mladenačkiji. Trik je nanošenje različitih proizvoda s različitim tonovima boje i intenzitetom kako bi se postigao prirodniji izgled.